Tänk om vi hade tagit till oss allvaret i dagens klimatsituation. Tänk om vi hade organiserat oss och skapat en rörelse. Tänk om det blev den största folkrörelsen i mänsklighetens historia.

”Vackert och skrämmande om klimatet. En föreställning som debatterar och berör.”
– Ingegärd Waaranperä, DN

En vecka innan FN:s klimatmöte i Doha 2012 släpper Världsbanken rapporten Turn Down the Heat som varnar för temperaturhöjningar på 4 grader. Höjningar som vida överskrider vad många menar är möjligt att anpassa samhället till. Efter 12 dagars förhandlingar avslutas FN:s klimatmöte i Doha. Resultatet är en svag kompromiss.

I vår vision blossar gigantiska demonstrationer upp runt om i världen. I Washington, Bagdad, Paris och Stockholm går unga människor ut på gatorna, de vägrar vara generationen utan framtid. De kräver klimaträttvisa och en hållbar omställning av samhället. De är många och välorganiserade och deras handlingskraft tvingar politiska ledare till dialog. Medan en jättelik ockupation stänger av hela centrala Stockholm, samlar sig regeringen för ett uttalande i direktsänd TV.

Rörelsen skapades i samarbete med Teater Tribunalen, Privatteatern och Stockholms dramatiska högskola och spelades på Teater Tribunalen våren 2013. Videowalken finns fortfarande hos Tribunalen och är möjlig att få uppleva för den som är nyfiken.

http://tribunalen.com/arkiv/arbetstitel-rorelsen/